Дрита Ислами: Родена да руши рекорди и предрасуди

Дрита Ислами: Родена да руши рекорди и предрасуди

Дрита Ислами е најдобра македонска атлетичарка, рекордерка на атлетската патека која сонува за олимписка норма. Но нејзиниот успех не дошол лесно туку е резултат на многу дисциплинирана работа, многу тренирање и огромна мотивираност.