Канал Дунав-Морава-Вардар: Сон или реалност?

Канал Дунав-Морава-Вардар: Сон или реалност?

Дали би сакале да се качите на брод во Белград, па преку Скопје да стигнете во Солун? Се чини неверојатно, нели? Но оваа идеја за канал Дунав-Морава-Вардар се реактуелизираше изминатава деценија. Колку е остварлива?