Турковиќ: Она што го нуди „Отворен Балкан“ се наоѓа во Берлинскиот процес

Турковиќ: Она што го нуди „Отворен Балкан“ се наоѓа во Берлинскиот процес

Заменичката на претседавачот на Советот на министри и министерката за надворешни работи на Босна и Херцеговина Бисера Турковиќ во интервју за ТРТ Балкан говореше за нејзината официјална посета на Северна Македонија, регионалните иницијативи за соработка, влијанието на војната на Русија во Украина врз Босна и Херцеговина и Балканот, како и за улогата на Туркије во регионот.