Вештачка интелигенција и топка со чип на ЕУРО 2024

Вештачка интелигенција и топка со чип на ЕУРО 2024

Од 14 јуни до 14 јули во Германија ќе се игра европското фудбалско првенство. Тоа за разлика од досегапните европски шампионати ќе биде уникатно по технологијата која ќе се примени за време на натпреварите. Топката со чип и полуавтоматизираната офсајд технологија се новитетите кои на судиите во ВАР собата треба да им овозможат полесно носење на одлуки.