Знаете ли како е измислен кафетинот?

Знаете ли како е измислен кафетинот?

Kога имаме главоболка речиси секогаш првиот лек што го употребуваме е кафетинот. Иако сите го имаме во нашите домашни аптеки и неретко го користиме, сепак за многумина е мистерија кој го измислил овој лек што „живот значи“.