Авто-етно музејот во Крклино: Возила со приказна

Авто-етно музејот во Крклино: Возила со приказна

Необичниот музеј содржи богата збирка на стари автомобили: Симка Ариане 1953г. Опел Рекорд; Форд Таунус; Плимут Валијант; Москвич; Опел Олимпија; потоа импресивна колекцијата на стари моторцикли и велосипеди,а нуди гостопримство во градска, селска, еврејска и турска соба.