Дали знаете кои земји го снабдуваат Израел со оружје?

Дали знаете кои земји го снабдуваат Израел со оружје?

Некои од нив често го користат зборот „донација“, но речиси 90 отсто од овие средства одат за воени цели, што често резултира со смрт на невини цивили и уништување на нивните домови.