Дали историјата се повторува?

Дали историјата се повторува?

„Да и се продава оружје на Србија во текот на геноцидот е слично на продавањето оружје на нацистичка Германија во текот на Втората Светска војна“ ,рече Јаир Аурон, професор за студии на Холокаустот и геноцидот на Отворениот универзитет на Израел, истакнувајќи ја важноста на приторањето на израелските функционери кои овозможиле израелското оружје да биде користено во агресијата на Босна и Херцеговина.Иако Израле одби да објави информации за вооружувањето на српската војска во текот на војната, многу траги и извештаи покажаа дека нивното оружје го нашло патот до БиХ.