Мето Спасовски - Единствениот македонски фудбалер кој му дал гол на Бразил

Мето Спасовски - Единствениот македонски фудбалер кој му дал гол на Бразил

Мето настапи за репрезентацијата на поранешна Југославија против Бразил во 1968 година и на Маракана, пред повеќе од 150.000 гледачи, беше стрелец на првиот гол за Југославија во натпревар кој заврши 3:3.