Како пред половина век во Скопје беше украдена слика на Пабло Пикасо

Како пред половина век во Скопје беше украдена слика на Пабло Пикасо

Приказната за тоа како стигнала уметничката слика на Пабло Пикасо во Скопје и како била украдена е како сценарио за филм. ТРТ Балкан се обиде хронолошки да ја пренесе целата приказна стара 50 години.