Неисполнети обврски од Преспа

Неисполнети обврски од Преспа

Пунктот за издавање лични документи во Скопје кој работеше без закажување од денеска треба да почне да функционира само со закажување и со 14 шалтери. Надлежните се надеваат дека на овој начин граѓаните полесно ќе дојдат до посакуваните документи и ќе се намали метежот. ТРТ Балкан ви пренесува дел од атмосферата изминатите денови и презентира дел од обврските од Преспанскиот договор