Недостаток на кафе, криза која му се заканува на светот

Недостаток на кафе, криза која му се заканува на светот

Може ли да замислите свет без кафе? Започнување на свежите утра во кои ќе бидеме лишени од убавата арома на кафе, зрнцата што ни ги разгоруваат деновите и сетилата. Кафето, магијата за будење, потекнува од земји со богата почва и совршена клима за негово одгледување, места како Етиопија, Колумбија, Бразил и Виетнам. Овие земји не се познати само по своите прекрасни пејзажи; тие, исто така, се најпознатите и најголемите производители на кафе.