Како уметноста ќе го спаси светот?

Како уметноста ќе го спаси светот?

Младиот уметник Озбек Ајваз од Скопје прави скулптури од старо железо обидувајќи се на тој начин да создава уметнички дела, но и да го намали отпадот. Преку една од скулптурите раскажува дел од својот живот.