Кој победи, а кој прослави на двојните избори?

Кој победи, а кој прослави на двојните избори?

Македонските граѓани се изјаснија на двојните избори, и довербата за идната претседателка и ја доделија на Гордана Силјановска-ДавковаСлавеше опозициската ВМРО-ДПМНЕ, но и симпатизерите на коалицијата Вреди. Причина за славење има и Левица која го зголеми бројот на мандати во Собранието, како и новоформираната ЗНАМ која очекува и повик од претпоставениот мандатар Христијан Мицкоски