Ретко познати занимливости за Северна Македонија

Ретко познати занимливости за Северна Македонија

Земја рангирана меѓу 10 „најпланински“ земји во светот, земја која ја краси езеро старо над 4 милиони години, прогласено од УНЕСКО за светско наследство. Земја - лулка на различни цивилизации. Ова се само дел од занимливостите и интересните факти за Северна Македонија.