Сабиха Ѓокчен: Првата жена борбен пилот на светот

Сабиха Ѓокчен: Првата жена борбен пилот на светот

Гинисовата книга на рекорди ја евидентира Сабиха Ѓокчен како прв женски борбен пилот, а беше избрана како единствена жена пилот за постерот на „20-те најголеми авијатичари во историјата“. Припаѓаше на небото, но го прослави не само турското туку и светското воздухопловство.