Избори во Туркије: 5 факти за актуелниот претседател Реџеп Таип Ердоган

Избори во Туркије: 5 факти за актуелниот претседател Реџеп Таип Ердоган

Туркије се подготвува за претседателски и парламентарни избори што ќе се одржат на 14 мај. Актуелниот претседател Реџеп Таип Ердоган повторно се бори за претседателската функција. Еве ги клучните факти што треба да ги знаете за Ердоган, еден од клучните кандидати на претстојните претседателски избори во земјата. #Туркије #избори #14 мај