Избори во Туркије: 5 факти за турскиот претседателски кандидат Синан Оган

Избори во Туркије: 5 факти за турскиот претседателски кандидат Синан Оган

Како што Туркије се ближи до претседателските и парламентарните избори на 14 мај, турскиот националист Синан Оган е најавен како четврти претседателски кандидат. Еве пет работи што треба да ги знаете за Оган.