Како ќе изгледа гласањето за погодените од земјотресот во Туркије

Како ќе изгледа гласањето за погодените од земјотресот во Туркије

Туркије гарантира дека сите лица погодени од земјотресите на 6 февруари можат да учествуваат на изборите во земјата на 14 мај. Еве како ќе се гласа во 11-те зони погодени од земјотресот.