Објаснето: Изборниот систем на Туркије

Објаснето: Изборниот систем на Туркије

На 14 мај турските гласачи дома и во дијаспората ќе учествуваат на претседателските и парламентарните избори. Еве како функционира изборниот систем во Туркије.