Од крал до светица: Кои се почесните граѓани на Скопје

Од крал до светица: Кои се почесните граѓани на Скопје

Македонската метропола Скопје засега има 16 почесни жители, од сите страни на светот. На листата има и крал и една светица, но ајде да се вратиле наназад во историјата.