Дигитална деменција: Проблем на денешницата

Дигитална деменција: Проблем на денешницата

Дигиталната деменција е феномен предизвикан од прекумерна употреба на дигитални уреди. Ако сте забележале послаба меморија и концентрација, можеби е време да размислите за зголемување на активностите кои ги стимулираат вашите мозочни клетки. Колку часа дневно користите дигитални уреди и дали имате некој начин да ја ублажите нивната употреба?