Мухамед Али: „Најголемиот“

Мухамед Али: „Најголемиот“

Светската боксерска легенда Мухамед Али почина на денешен ден во 2016 година на 74-годишна возраст. Влијанието на Али го надмина рингот, географските и религиозните граници и го направи најпрепознатливиот човек на планетата. Мухамед Али ќе остане запаметен како легенда која лебдеше како пеперутка и бодеше силно како пчела на теренот.