Сајбер војување: Поголема закана од нуклеарната

Сајбер војување: Поголема закана од нуклеарната

Непредвидливоста на поврзани но, неконтролирани сајбер групи може да предизвика сериозен конфликт. За начинот на кој се детектираат сајбер нападите, кој стои зад нив, како се развиваат и спроведуваат, разговаравме со Александар Миленковски, Истражувач на малициозни активности во сајбер просторот, со фокус на сајбер шпионажа од Sentinel One