Веќе 10 години се гради автопатот Кичево – Охрид

Веќе 10 години се гради автопатот Кичево – Охрид

На денешен ден пред десет години беше ставен камен темелникот на автопатот Кичево - Охрид. Градежните активности започнаа на 22 Февруари 2014 година. Една деценија потоа автопатот се уште не е пуштен во употреба. ТРТ Балкан ви ја пренесува моменталната состојба на трасата долга 57 километри.