Знаете ли како се прави најубавиот качамак?

Знаете ли како се прави најубавиот качамак?

Семејството Фејзи од Гостивар го има рецептот. Младиот угостител Храбин Фејзи во своите ресторани за традиционална храна во Гостивар и Скопје го подготвува традиционалното јадење качамак, на овие простори познато и како бакрдан или бакрданик. Се работи за јадење кое воглавно се прави од пченкарно брашно. Деталите погледнете ги во видеото.