Никој во авионот не е повреден / Photo: IGA

Товарен авион на карго компанија слета на својот труп откако му откажа предната опрема за слетување при слетувањето на аеродромот во Истанбул.

Авионот Боинг 763 на „Федекс ерлајнс“ пријавил во контролната кула дека пристигнува од Париз во Истанбул со дефект во опремата за слетување.

Пилотот побарал дозвола за ризично слетување на трупот на авионот, што било успешно изведено со интервенција на Аеродромската спасувачка и противпожарна служба.

Никој во авионот не е повреден. Во тек е отстранување на авионот од пистата.

AA
Популарни