Тој им се заблагодари на членовите на американскиот Сенат кои гласаа против пакетите за помош за Израел / Photo: AA

Пол О'Брајан, извршен директор на огранокот на Амнести интернешнал во Соединетите Американски Држави, изјави дека Израел извршил воено злосторство во Газа користејќи американска муниција.

Според истражувањето спроведено од Амнести интернешнал, израелската Армија извршила воени злосторства врз Палестинците во Газа.

„Затоа, ги повикуваме САД да престанат да испраќаат оружје што врши воени злосторства“, рече О'Брајан.

Тој им се заблагодари на членовите на американскиот Сенат и Претставничкиот дом кои гласаа против пакетите за помош за неколку земји, вклучувајќи го и Израел.

AA
Популарни