Екстремен студ од -31 степен е измерен во североисточна Туркије

Екстремен студ од -31 степен е измерен во североисточна Туркије

Во турската област Ардахан преку ноќта е измерена температура од -31 степен Целзиусов
Екстремен студ од -31 степен е измерен во североисточна Туркије / Photo: AA

Екстремно ниски температури го зафатија североисточниот дел на Туркије, а преку ноќта во Ардахан е измерена најниската температура на воздухот од -31 степен Целзиусов.

Во градот Ерзурум патиштата и тротоарите се прекриени со лед поради ниските температури.

Луѓето едвај се движеа, а за време на престојот надвор, на косата, веѓите и трепките, како и на капите и на шаловите се формираше иње.

Ниските температури имаат негативно влијание врз секојдневниот живот, а во многу градови, потоците и езерата се заледени.

TRT Balkan / агенции
Популарни