Туркије продолжува да работи за да ставиме точка на угнетувањето, никогаш нема да ги оставиме нашите палестински браќа, додаде Фидан / Photo: AA

Континуираните злосторства на Израел во Појасот Газа не само што го занемаруваат меѓународното право туку и сите хуманитарни вредности, изјави министерот за надворешни работи на Туркије, Хакан Фидан.

„Израелските злосторства продолжуваат да го газат не само меѓународното право, туку и сите хуманитарни вредности во Газа“, рече Хакан Фидан во своето обраќање во турската област Бурса.

Фидан нагласи дека израелските напади се протегаат и надвор од Газа, посочувајќи дека палестинската земја на Западниот Брег е заземена со тероризмот на доселениците над Палестинците.

„Туркије продолжува да работи на сите нивоа за да ставиме точка на угнетувањето. Никогаш нема да ги оставиме нашите палестински браќа“, додаде министерот Фидан.

AA
Популарни