Поради обилните дождови кои два дена продолжија во регионот Бронкс и северните региони на Њујорк поплавени се дел од автопатите, а сообраќајот е парализиран.         Фото: АА

Поплавите предизвикани од обилниот дожд што започна викендов го парализираа сообраќајот и предизвикаа штета во американските сојузни држави Њујорк и Њу Џерси.

Дождот, кој започна во неделата во северните делови на Њујорк и Њу Џерси, ги поплавија приземните катови на многу деловни објекти и домови. Заглавените граѓани беа спасени со чамци.

Поради обилните дождови кои два дена продолжија во регионот Бронкс и северните региони на Њујорк поплавени се дел од автопатите, а сообраќајот е парализиран.

Водата од реките, кои брзо се прелеаа поради обилните врнежи во регионите Норт Берген и Пасаик на северот на Њу Џерси, влезе во домовите и деловните објекти.

Во неделата вечерта во областа Хауторн, околу 300 луѓе беа спасени од екипите за пребарување и спасување откако реката Пасаик поплави еден ресторан.

Одредени автобуски линии во областите Њу Милфорд, Берген и Хакенсек беа затворени за сообраќај.

Исто така, десетици јавни автобуси во областа Ораделе не можеа да сообраќаат поради надојдените води.

AA
Популарни