Guler je ponovio da je Turkiye, kao i uvijek, i danas uz Azerbejdžan. / Photo: AA Archive

Министерот за одбрана на Азербејџан, Закир Хасанов, денес телефонски разговараше со министерот за одбрана на Туркије, Јашар Ѓулер.

Како што е соопштено од Министерството за одбрана на Азербејџан, Хасанов го известил турскиот колега за локалните антитерористички мерки што војската на оваа земја ги спроведува во Карабах.

Ѓулер повтори дека Туркије, како и секогаш, и денес е со Азербејџан.

Министерството за одбрана на Азербејџан претходно денес соопшти дека презема локални антитерористички мерки со цел разоружување и отстранување од азербејџанската територија на ерменските вооружени групи.

AA
Популарни