Трамп: Израел ја губи пиар-војната / Photo: AA Archive

Поранешниот американски претседател Доналд Трамп рече дека Израел треба „да го заврши тоа што го започна“, додавајќи дека ја губат војната во односите со јавноста (пиар).Х

„Секоја вечер, тие објавуваат снимки од зграда што паѓа. Не треба да објавуваат такви снимки“, рече Трамп во интервјуто за „Хју Хјувит шоу“.

„Затоа тие ја губат пиар-војната. Израел апсолутно ја губи пиар-војната“, додаде Трамп.

Споделувајќи го својот совет, Трамп рече: „Треба да го завршите тоа и мора да се вратите во нормала.“

„И не сум сигурен дека ми се допаѓа начинот на кој тие го прават тоа затоа што треба да имате победа. Мора да имате победа, а тоа многу се одолговлечи“, додаде поранешниот американски претседател.

Трамп ги повтори своите претходни коментари за нападот врз Израел на 7 октомври од страна на палестинската група Хамас, велејќи дека тоа немало да се случи доколку тој бил претседател, додавајќи дека неговата администрација би имала договор со Иран.

„И тоа што јас го кажав многу јасно е да завршите со тоа, да се вратиме на мирот и запрете со убивање луѓе“, додаде тој.

„Тие мора да го завршат тоа што ќе го завршат. Мора да го завршат тоа. Завршете со тоа, завршете брзо, затоа што мораме, мора да се вратите во нормала и мир.“

AA
Популарни