„Го посетив „Тунелот на спасот“, еден од симболите на босанската војна кој длабоко ни ги допре срцата напиша Емине Ердоган на социјалните мрежи.         Фото: АА

Емине Ердоган, која е во посета на Босна и Херцеговина во рамките на регионалната турнеја, придружувана од претседателот Ердоган, за време на престојот во Сараево го посети „Тунелот на спасот“, кој за време на војната ги поврзуваше Добриња и Бутмир, две територии кои беа под контрола, преку подземна сообраќајница под аеродромската писта, на Армијата на Република БиХ.

На првата дама на Туркије, која беше фотографирана со посетителите за време на обиколката на тунелот, и беше врачен подарок што ја симболизира единствената врата на Сараево кон светот за време на опсадата.

„Го посетив „Тунелот на спасот“, еден од симболите на босанската војна кој длабоко ни ги допре срцата напиша Емине Ердоган на социјалните мрежи.

AA
Популарни