Србија, Хрватска и Албанија со реални шанси за пласман на Мундијалот во Катар     Фото: ФИФА

Организацијата на Северноатлантскиот договор (НАТО) ќе обезбеди безбедносна поддршка за време на организирањето на Светското фудбалско првенство 2022, кое ќе се одржи кон крајот на годината во Катар.

Според соопштението на НАТО, оваа поддршка ќе се обезбеди во рамките на блиската соработка меѓу Катар и Алијансата.

Обука против безбедносните закани

Во рамки на оваа поддршка ќе се обезбеди обука против заканите предизвикани од хемиски, биолошки, радиолошки и нуклеарни средства.

Исто така, ќе се обезбеди обука и за ВИП-заштита и против закани од рачни бомби.

Инаку, Светското фудбалско првенство на ФИФА ќе се одржи од 21 ноември до 18 декември.

AA
Популарни