Србија санкционирана поради Косово на СП во Катар / Photo: AA

Српската фудбалска федерација беше санкционирана од ФИФА (Mеѓународна фудбалска федерација) во саботата за закачување на политички транспарент за соседната независна држава Косово во соблекувалната пред да играат против Бразил на Светското првенство.

На неа беше прикажана карта на Србија која ја вклучува територијата на нејзината поранешна покраина, која е независна држава речиси 15 години, и слоганот „Нема предавање“.

TRT Balkan / агенции
Популарни