Турските сили неутрализираа тројца терористи на ПКК во северен Ирак

Турските сили неутрализираа тројца терористи на ПКК во северен Ирак

Терористите беа таргетирани во регионот Гара со воздушни напади
Турските сили неутрализираа тројца терористи на ПКК во северен Ирак

Турските безбедносни сили неутрализираа тројца терористи на ПКК во северен Ирак, соопшти денес турското Министерство за национална одбрана.

Терористите беа таргетирани во регионот Гара со воздушни напади, соопшти Министерството на платформата Х.

Терористите на ПКК често се кријат во Северен Ирак и Сирија за да планираат прекугранични напади во Туркије.

Во својата повеќе од 35-годишна терористичка кампања против Туркије, ПКК, која е ставена на листата на терористички организации од страна на Туркије, Соединетите Американски Држави (САД), Велика Британија и Европската Унија (ЕУ), е одговорна за смртта на над 40.000 луѓе, меѓу кои и жени и деца.

TRT Balkan / агенции
Популарни