Според првите извештаи, оштетени се некои куќи, а евакуирани се два детски летни кампови и еден јавачки клуб / Photo: Reuters

Пожар избувна во предградието Коропи во источниот регион Атика, 16 километри југоисточно од Атина, соопшти во средата противпожарната бригада.

Државната новинска агенција јави дека пожарот избувнал на паркингот на јахти и поради силниот ветер брзо се проширил во околните места.

Противпожарната служба испрати екипа од 54 пожарникари, со две пешачки екипи и 19 возила за гаснење на пожарот.

Четири противпожарни авиони, шест хеликоптери, волонтери и цистерни за вода од локалните власти се исто така вклучени во напорите за гаснење на пожарот.

Властите испратија итни СМС пораки на 112 до жителите во Кици и Ламбрика кај Коропи за да ја евакуираат областа.

Полицијата ги затвори и околните улици, како и делови од патот Атика, кој води кон Короп.

Според првите извештаи на противпожарната бригада, оштетени се некои куќи, а евакуирани се два детски летни кампови и еден јавачки клуб.

AA
Популарни