Земјотресот е регистриран во 9:22 часот, 12 километри северно од Сараево, на длабочина од 6 километри, покажаа прелиминарните податоци на Европско-медитеранскиот сеизмолошки центар / Photo: AA

Земјотрес со интензитет од 4 степени според Рихтер, според првичните мерења, денес ги вознемири жителите на Сараево, главниот град на Босна и Херцеговина, и неговата околина.

Земјотресот е регистриран во 9:22 часот, со епицентар 12 километри северно од Сараево, на длабочина од 6 километри, покажаа прелиминарните податоци на Европско-медитеранскиот сеизмолошки центар. Земјотресот е почувствуван во повеќе градови.

Засега нема информации за евентуална материјална штета.

AA
Популарни