Се предвидува дека обемот 1 и 2 емисиите на јаглерод на аеродромот ИГА Истанбул утврдени во Протоколот за стакленички гасови ќе бидат намалени за 45% до 2030 година и 73% до 2040 година / Photo: AA

Аеродромот во Истанбул, еден од најпрометните транспортни центри во светот, ќе биде првиот аеродром во светот што ќе ги обезбеди сите потреби за електрична енергија од соларна енергија, особено од соларна централа што ќе биде основана во централниот турски град Ескишехир.

Околу 439.000 панели ќе бидат инсталирани за проектот за соларна централа Ескишехир од 199,32 мегавати, чија изградба започна на површина од приближно 3 милиони квадратни метри од страна на IGA Airport Operations.

Се очекува централата да произведува 340 милиони киловат-часови енергија годишно со инвестиција од 212 милиони евра. Планирано е да профункционира до крајот на годинава.

Селахатин Билген, вршител на должноста извршен директор на ИГА Истанбулскиот аеродром, изјави дека тие го развиле проектот како дел од нивната посветеност на нето нулта цел 2050 година.

„Сакаме да ги ублажиме важните и загрижувачки последици од глобалното затоплување и климатските промени ширум светот со емисии на стакленички гасови еднакви на 105.996 тони јаглерод диоксид што ќе го спречиме со изградбата на оваа централа. Го гледам проектот како исклучително важен не само од аспект на за намалување на странската зависност од енергија, но и во однос на проширување на употребата на чиста енергија“, додаде тој.

Тој спомна дека имаат развиено различни проекти во согласност со нивната цел да остават свет поповолен за живеење за идните генерации, ставајќи приоритет на прашања како што се чистата енергија, економскиот развој и социјалната благосостојба.

„Иако се предвидува дека обемот 1 и 2 емисиите на јаглерод на аеродромот ИГА Истанбул утврдени во Протоколот за стакленички гасови ќе бидат намалени за 45% до 2030 година и 73% до 2040 година, ние планираме да ги зајакнеме напорите за одржливост на животната средина и да се фокусираме на главните стратегии, како што се како технологии за декарбонизација, инфраструктурна поддршка за снабдување со одржливи горива, енергетска ефикасност и обновлива енергија во согласност со целите за намалување на емисиите од опсегот 3“, додаде тој.

Отпадните води се третираат и се користат во уредување на просторот

Изјавувајќи дека презеле конкретни чекори како што се намалување на емисиите од отпадот за 50 отсто и постепено претворање на возните паркови во електрични возила со напори за рециклирање отпад, Билген рече:

„Со помош на овие чекори, нашата вкупна потрошувачка на енергија падна за 10,7 отсто минатата година. Ние Добивме 30% од водата потрошена на нашиот аеродром од рекултивирана вода. Нашиот воден отпечаток падна за 5% од претходната година и рециклиравме 35% од нашиот отпад и се погриживме да се рециклира како суровина за економијата на нашата земја“.

Билген објасни дека откако отпадните води се собираат со инфраструктурен систем за отпадна вода и се третираат во напредна биолошка пречистителна станица со капацитет од 15.000 кубни метри дневно, мониторингот на квалитетот на водата се обезбедува преку онлајн анализа.

Истакнувајќи дека целата вода што се користи во пејзажните области се обезбедува од рециклирана вода, Билген рече:

„ 35% од водата потрошена на нашиот аеродром е обезбедена од обновливи извори. Ние продолжуваме да работиме на зголемување на односот на рециклирање“.

Аеродромот во Истанбул, чија прва фаза официјално беше отворена во октомври 2018 година, е еден од најважните и најголемите аеродроми во светот, со околу 100 милиони годишен капацитет на патници.

Се предвидува да опслужува 200 милиони патници годишно со полн капацитет по завршувањето на сите четири фази со шест писти до 2028 година.

TRT Balkan / агенции
Популарни