Туркије: Две кози извлечени од под урнатините 637 часа по земјотресите / Photo: AA

Две кози се извлечени живи од под урнатините 637 часа по разорните земјотреси во местото Нурхак во Кахрaманмараш на југот на Туркије,

Како што е соопштено од Кабинетот на гувернерот на Муш, група работници кои отстранувале остатоци на урнатините во селото Алчичек во еден момент слушнале звуци на животни.

Потоа од под урнатините извлекле две живи кози кои таму биле заглавени дури повеќе од 26 дена. По интервенцијата на ветеринарите, козите добиле вода и храна.

Грижата за козите ја презеле локалните власти бидејќи нивните сопственици се надвор од градот.

TRT Balkan / агенции
Популарни