јавноста ќе биде информирана откако ќе се усогласат деталите / Photo: AA

Извори од турското Министерство за одбрана потврдија дека се потпишани договорите за набавка на авионите Ф-16 од Соединетите Американски Држави и дека продолжува работата на деталите меѓу делегациите.

Одговарајќи на прашања за најновата ситуација во врска со набавката на Ф-16 од САД, изворите наведоа: „Договорите се потпишани, студиите за деталите продолжуваат преку преговорите меѓу делегациите.“

Наведено е и дека јавноста ќе биде информирана откако ќе се усогласат деталите.

AA
Популарни