Големи делови од земјата, вклучително и регионите Андалузија и Каталонија, се погодени од невремето што донесе силни ветрови од 90 километри на час / Photo: Reuters

Четири лица загинаа откако бурата Нелсон предизвика обилни дождови низ Шпанија, соопштија властите.

Тие се удавија во морето додека невремето предизвика хаос низ земјата.

Триесет и двегодишен маж, кој се обидел да спаси 16-годишно момче што паднало во морето во североисточниот регион Тарагона, бил фатен од огромните бранови и двајцата починале.

Во северниот дел на Астуриас, британски турист и една жена паднале во морето и се удавиле во брановите високи до осум метри.

Големи делови од земјата, вклучително и регионите Андалузија и Каталонија, се погодени од невремето што донесе силни ветрови од 90 километри на час во некои региони.

AA
Популарни